Yosemite

I dag var første rigtige tur i vores camper. Man skal lige vænne sig til at køre i camperen, specielt når man sidder bag i, da det er en noget gyngende bevægelse, og vi skal sikre at alt er pakket ordentlig, så tingene ikke flyver rundt når vi drejer i de skarpe sving. Simon og Per er de eneste 2 der må køre, og vi andre skiftes til at sidde foran, hvor det er lidt mere behageligt.

Turen i dag gik til Yosemite, som er en af USA’s mest kendte national parker, turen startede i helt fladt terræn, men efterhånden som vi nærmerede os parken rejste bjergerne sig. Parken er 3080 km2, de fleste kroge af dalen når man først efter et par dages vandring, men de fleste af de næsten 4 mio. turister besøger kun Yosemitedalen på blot 20 km2. Trafikken i dalen er ensrettet, og på vej ind kører man på sydsiden af floden. Og jeg tror minsandten at en meget stor del af de 4 mio. turister havde valgt lige netop denne lørdag til at besøge parken, sådan føltes det i hvert fald. Vi kørte i én lang kø rundt, og det var faktisk umuligt at finde parkering til de highlights der var rundt i parken. Så det meste af naturen måtte vi nyde fra camperen, som langsomt bevægede sig ind i dalen, med fantastisk flot natur, hvor klippevæggene rejser sig stejlt og hvor det sparsomme vand løber i den noget indtørrede flod, med solen skinnende fra en skyfri himmel. Da vi kom om på nordsiden lykkedes det os at få parkeret det store skrummel af en bil, så vi kunne komme ud og få lidt luft. Vi gik den korte vej til Yosemite Falls, hvor upper Yosemite Falls har et fald på 436 m, men med de efterfølgende mindre vandfald er der et fald på i alt 739 m – det 5. højeste vandfald i verden. Det er jo desværre ikke den bedste årstid at besøge parken på, idet der er tørke overalt, og dermed minimalt med vand i floder og dermed også vandfaldet, men flot og imponerende var det nu alligevel.

Der er bjørne i parken, men dem så vi nu ingen af, hvis jeg var bjørn ville jeg nu også holde mig fra alle de mennesker. Der er i øvrigt mulighed for at køre med shuttlebusser rundt i parken, de har specielle kørerbaner, så her når man noget hurtigere rundt, men vi havde jo kun denne ene dag i parken, så vi valgte at køre selv.

Efter nogle gode timer kørte vi ud af parken igen, vi kunne godt have brugt en dag mere, så vi kunne have kommet rigtig ud og vandre steder hvor alle turisterne ikke befinder sig, men vi har jo planlagt en tur hvor vi skal nå rundt, så vi må bare videre.

Campingpladsen lå ca. 1 times tid fra parken, vi fik os indrette, grillet noget mad på den nyindkøbte gasgrill, og sov omgående da hovederne ramte puderne. Da vi fik camperen, fik vi lagner, pudebetræk og et tæppe, tæpperne pakkede vi bagerst i bagagerummet, for med 30 grader om dagen, så måtte tæpper være alt for varme, vi købte i stedet et par ekstra lagner. Det bliver imidlertid køligt om natten, så jeg tror vi skal have fundet tæpperne frem igen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *