Bryce til Lake Powell via Zion

Vi kørte tidlig fra Ruby’s in RV-plads da vi havde en pæn køretur foran os og samtidig gerne vil nå at se Zion Nationalpark. Da vi nåede nationalparken måtte vi betale ekstra afgift for at komme i gennem en tunnel helt ind i parken. Vi var for høje og bredde til at kunne køre i den ene side af tunnelen, så der skulle lukkes for modkørende trafik så vi kunne køre midt i tunnelen. Den var 2 km lang så det tog lidt ekstra tid. Inde i parken er det ikke muligt at køre det sidste stykke selv, da det vil give total trafik kaos. Zion er er Canyon hvor vi er nede i kløften. Den er meget frodig og netop derfor har der også tidligere været bosætning af indianerne derinde. Der er gratis shuttle bus de sidste km ind i parken. Vi tog med helt ind i bunden hvor vi ville følge en sti langs floden. Det var en meget fin sti, men der var mange mennesker, rigtig mange. Og ligesom alle andre steder vi har været var der rigtig mange kinesere. De er over alt og de har ingen pli. De masser sig ind foran overalt og tager ingen hensyn til andre. Bortset fra at der overalt var alt for mange mennesker, var det en fantastisk tur. Zion er meget populær til bjergklatring, der var dog ikke så mange pga varmen. Da kløften er meget smal kan det give store vandmængder hvis der falder regn længere oppe i bjergene. For nogle år siden blev en større flok turiser fanget i kløften da der pludselig kom store mængder vand.

Vi fortsatte fra Zion til Lake Powell. Lake Powell dannes ved at tre floder løber sammen her. Samtidig er der bygget en dæmning, så de kan kontrollere vandet. Udløbet fra Lake Powell er Colorado floden som også er en af de tre floder der løber ind i Lake Powell. Lige som det var tilfældet ved Hoover Dam er der i øjeblikket meget lidt vand i Søen pga. den meget tørre sommer. Det var varmt at komme til Lake Powell. Her var omkring 40 grader da vi kom og det blev ikke køligere før næste morgen, hvor der kun var 30-33 grader. Vi skal være 2 dage her, så der bliver god tid til at se os omkring i området.

Vi er stadig på Colorado plateauet i mellem 1300 og 1600 meters højde. De veje vi følger går stadig meget op og ned. Det er ikke usædvanligt at der er en højde forskel på 3-400 meter selv om vi bare køre ud af en lige landevej. Vores camper køre på benzin og den bruger rigtig meget. Vi køre omkring 3-4 km pr. liter. Og selv om alle sagde til os at benzin er billig i USA holder det ikke helt. Vi betaler i gennemsnit omkring 6 kr. pr. liter. Så selv om det er billigere end der hjemme, bliver det dyrt når vi kun køre 3-4 km pr. liter.

Pga. varmen blev vi enig om at vi ikke gad at lave mad selv og gik hen på marinanen lige hvor vi bor. Vi går tidlig i seng og er klar til nye udfordringer i morgen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *