Retur til LA via Banning

Vi stod op kl. 5.30 for at komme væk fra varmen. Da var der kun 34 grader. Dette er vores anden sidste dag i USA. På den ene side sørgeligt, men jeg tror også vi alle er så fyldte med nye indtryk, at vi er parat til hverdagen igen.

Plan for den anden sidste dag var dels køreturen ned langs Colorado floden lige på grænsen mellem Arizona og Californien. Efter et par hundred km langs floden drejede vi af mod LA. Vi køre her gennem en stor dal ind mod LA. Det blæser ofte temmelig meget ind gennem dalen, og i dag var ingen undtagelse. Der er opstillet mange, rigtig mange vindmøller. Vi har aldrig set så mange møller samlet på et sted. De der kørte så der ud til at være godt gang i, men der var mange der stod stille. Ufatteligt når der var vind nok, men det kan skyldes at de er ”blæst” i stykker. Der er opstillet mange danske vindmøller i området, men jeg ved også at de har vanskeligt ved at få dem til at holde. Californien er den stat i USA der gør mest for grøn energi. I 2014 var 25% af Californiens energiforbrug dækket af grøn energi. Dette er faktisk en lidt højere andel end i Danmark. Målet er 30% i 2020 og 50% i 2030.

Målet for i dag var Banning, der er en lille by 100 miles 160 km fra LA. Lige før Banning ligger der et stort Outlet marked med ca. 150 mærkevare forretninger. Det var det egentlige mål for dagen og årsagen til at vi stod så tidlig op.
Efter 7 timer og et Master Card der er ved at brænde varm havde vi fået nok. Der er rigtig meget der er billigt i disse Outlet’s men pga den stigende USD er det nu næsten samme priser som i Tyskland.
Vores sidste aften i camperen gik med at få pakket og ryddet ud i de rester vi havde. Der var en ekstra flaske vin, den klarede vi selv. Andre rester gav vi til andre campere på pladsen. Vi havde købt en gasgrill, den stillede vi op ved affalds containeren med en seddel om at den manglede en ny ejer. Efter 2 timer var den fjernet. Temperaturen var her mere normal. Omkring 30 grader om dagen og 20 grader om natten.
Sidste dag var køreturen til LA hvor vi skulle aflevere camperen kl. 11.00. Simon kørte os flot ind gennem motorvejsnettet i LA. Her er der 5-8 baner i hver retning og enkelte steder flere. Nogle steder kører men i 4 niveauer på broer der svinger rundt imellem hinanden – et fantastisk vejnet må man sige. Det har været rigtig godt at Simon også kunne køre, så vi har delt turen. Vi har nu kørt 2.118 miles eller 3.388 km. Hertil kommer 800 km i bil fra LA til San Francisco.
Resten af dagen kommer til at gå med at få pakket færdig og prøve at få sovet lidt inden vi skal i lufthavnen med en shuttlebus kl. 03.30. Lige nu er Simon og Mathias gået en tur i poolen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *