Bryce Canyon og Rodeo

Efter en kølig nat i højderne begav vi os videre på turen. Som sagt befandt vi os på Colorado plateau, dette er blevet skabt ved at en af de tektoniske plader har løftes sig op, og hvor de normalt plejer og knække og på den måde skabe bjerge, er denne plade forblevet helt og på den måde skabt et højland. Dette gør at vi kan kører rundt i 2000 meters højde uden at det ser specielt anderledes ud end at kører rundt nede på jorden.

I dag skulle vi besøge Bryce Canyon. Efter en lille køretur var vi fremme, vi kunne parkere bilen og tage en shuttlebus op på til toppen af kløften. Da vi nåede toppen blev vi mødt af en fantastisk udsigt. De røde klipper bredte sig ud mod horisonten i alle mulige forskellige former. Det var et smukt syn skabt af naturen og vand ene og alene. Vi begav os ud på en vandrerute der på kortet lignede en lille tur ned af bakke. Det startede også sådan og vi gik i rask tempo ned med massere af overskud, imens vi blev mødt af en masse mennesker der prustede på vej op ad. For hvert skridt vi bevægede os ned at de fantastiske smukke små stiger, tårnede de flotte røde klippe blokke frem og hovedet på os. Det var et meget betagende syn især da vi kom helt ned i bunden og nærmest var omringet af de røde klipper. MEN så var der lige den lille detalje at vi skulle op igen, og det var ikke kun en lille stigning, vi skulle bevæge os små 300 meter op ad på meget kort tid. Ikke nok med det så var vi som sagt oppe i et højland hvor det ikke var nær så meget ilt, så man blev rigtig hurtigt forpustet. Dog viste undertegnede (Mathias) at formen ikke var helt væk, og kom til toppen langt foran de andre. Det eneste rigtig havde været og komme op og modtage den prikket bjergtrøje efter en dominans på stigningen, men i stedet kunne jeg se på og slappe af mens de andre kæmpede sig op af den stejle bakke.
På toppen af bakken var vores flotte tur slut og vi kunne tage en shuttlebus ned igen og derefter kører imod campingpladsen.

Da vi ankom til campingpladsen fik vi os sat til rette og diskuteret hvad resten af dagen skulle gå med, det ente med at vi i den lille by fandt ud af at der var et rodeo, og da dette er noget af det mest amerikanske der findes så ville vi ikke gå glip af det.
Rodeo pladsen lignede en gammel western film, der var en langside med nogle tribuner og på den modsatte side var der forskellige båse til dyrene og en kommentator boks med gammeldags megafoner på taget. Efter en lille velkomst fra vores kommentator gik rodeoet i gang. Det første vi skulle se var ”horseback Riding” dette minder meget om tyre ridning, men bare på en hest. De modige cowboys skulle op på en hest der fik spændt et bælte rundt om maven, hvilket gjorde den stik tosset, og så var det ellers bare om at holde fast når båsen blev åbnet. 8 sekunder skulle cowboysne holde sig fast på den hoppende hest, og det lyder måske ikke af meget, men sådan en hest kan godt nok spjætte og hoppe med fart på.
Efter at et par cowboys havde klaret udfordringen var der en børnerunde, her kunne unge Cowboys prøve kræfter med det vilde vesten, dog på ryggen af et får og ikke en hest eller en tyr, men det skal siges at sådan et får også kan bevæge sig med fart på.
efter børnerunden var det tid til ”Barrelracing” her skulle nogle voksne damer og nogle unge piger ride så hurtigt som muligt rundt om nogle tønder i et bestemt mønster. Efter 45 minutters tid hvor vi alle sammen følte at vi sad inde midt i en gammeldags vestern film, var det tid til aftenens hovedevent ”bullriding”. Her skulle Cowboysne prøve kræfter med tyrene, betingelserne var de samme som ”horseback Riding”. Det gik vildt for sig, der var ikke mange cowboys der kunne blive på tyren i 8 sekunder, de fleste blevet smidt i jorden med fuld hammer lang tid før de 8 sekunder var gået, og som vi snakkede om mange gange, det var aldrig gået hjemme i Danmark”. Aftenens sidste disciplin gik ud på at to cowboys på heste skulle fange en tyrekalv. Tyrekalven blev sluppet fri hvorefter de to cowboys satte efter den med svingende lassoer. Den ene Cowboy skulle gå efter hornene, imens den anden skulle gå efter bagbenene. Det var vældigt underholdene, men det var faktisk ikke noget de kun gjorde som underholdning, det var også noget der skulle gøres hvis en tyrekalv f.eks. skulle tjekkes af en dyrelæge.

herunder har vi en lille video med nogle klip derfra:

Efter showet begav vi os hjem på campingpladsen og lagde os trætte og udmattede til at sove.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *